THE BAND SENIOR

Drie jaar geleden bedachten Tom en Sebas het project “The Band Senior”. Het idee ontstond toen ze iets wilden organiseren in het kader van ‘de week tegen de eenzaamheid’. Omdat er veel mensen zijn die ooit wel eens een instrument hebben bespeeld, of altijd al een instrument hebben willen bespelen, maar dat nooit gedaan hebben. Het doel werd om deze mensen bij elkaar te brengen, bands te vormen en deze bands door middel van een serie workshops klaar te stomen voor een optreden/uitvoering voor publiek.
Dankzij subsidie van de Hollands Kroonse Uitdaging kon de eerste editie geheel gratis worden aangeboden. De animo was overweldigend; meer dan 100 mensen meldden zich aan, terwijl er maar plek was voor 24 muzikanten. Zodoende stond na de eerste editie als een paal boven water dat er een nieuwe editie moest komen. En zo geschiedde…
Tijdens de tweede editie hebben we een plek kunnen bieden aan nog eens 96 muzikanten, en zijn er uit dit project meer dan 5 bands voortgekomen die nog altijd wekelijks bij elkaar komen om samen muziek te maken en hun kunsten te vertonen op diverse podia hier in de buurt.

Ook de organisatie van Popweekend Schagen werd enthousiast van dit project en bood onze ‘Band Senior Bands’ een plek op hun festival. Ook op de editie van dit jaar, op zondag 6 augustus, zullen er weer bands uit dit project te zien zijn op Popweekend!

Tussen alle bedrijven door zijn we momenteel aan het kijken of we in het najaar van 2023, of in het voorjaar van 2024 een nieuwe ronde van “The Band Senior” van start kunnen laten gaan. Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op!